Home Ανάγνωση τεχνολογία Η INSTAX MINI LIPLAY ΑΜΕΣΗ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΚΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ

Η INSTAX MINI LIPLAY ΑΜΕΣΗ ΚΑΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΚΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΩΝ

Πριν τα κορίτσια της VSCO σκεφτόταν ποτέ, η 17χρονη μου ήταν ερωτευμένη με ένα καλό παλιό Polaroid. Τώρα ο εσωτερικός έφηβος μου κλαίει το 2019.

Έχω την ικανότητα να ρομαντικοποιώ ιστορικές πόλεις, να παρακολουθώ ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα που με παίρνουν πίσω αιώνες και για την ευκολία καταγραφής των καθηκόντων σε ένα φυσικό, γεμάτο χαρτί σχεδιαστή. Αλλά αν μου ζητήσατε να εγκαταλείψω το iPhone μου, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό.

Ο στόχος μου στη ζωή (που στην αρχή ήταν ασυνείδητος, αλλά τώρα πολύ, πολύ προφανής) είναι να επιδιώξουμε μια αίσθηση ισορροπίας: εργασία και παιχνίδι, νόστιμα κοτόπουλα και υγιεινό – αλλά και νόστιμο – σολομό, απλότητα και νεωτερικότητα.

Γι ‘αυτό η καρδιά μου σταμάτησε για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου όταν γύρισα στο Fujifilm Instax Mini LiPlay. Ήταν ακριβώς μπροστά μου στο ράφι. Και είπε, «εγώ είμαι αυτός που περίμεναν». Ήταν σωστό. Ορκίζομαι, ο Taylor Swift έπαιξε απαλά στο παρασκήνιο και ήξερα ότι έπρεπε να είναι έτσι.

Από τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου με τα παιδιά με φίλους παιδικής ηλικίας, έχω μαζί μου την ενημερωμένη κάμερα Polaroid και παίρνω τις καλύτερες στιγμιαίες εικόνες που μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι αξίζει μια εικόνα.

Αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε. Με το Instax Mini 7S πήρα την πρώτη μου εντύπωση από το μοντέρνο Polaroid στο γυμνάσιο. Τώρα είναι τόσο παλιά που κατά τη γνώμη μου μπορεί να αγοραστεί μόνο από δεύτερο χέρι. Μετά από χρόνια δοκιμής του νερού με αυτή τη φωτογραφική μηχανή και ξεπερνώντας τα πολλά προβλήματα της εκτύπωσης υποεξαγμένων φωτογραφιών και τυχαίας αποκοπής των προσώπων φίλων, τελικά έπρεπε να πω αντίο. Δεν υπήρχαν δάκρυα.

Αλλά τώρα κάτι καλύτερα ήρθε. Το Mini LiPLay κάνει ό, τι θα ήθελα με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή, αλλά είναι πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ξυπνήσει τη φαντασία του εαυτού μου 17 ετών.

Η ψηφιακή οθόνη LCD Mini LiPlay είναι μια θεά που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τραβήξω φωτογραφίες και να δούμε τι μοιάζουν πριν αποφασίσετε να εκτυπώσετε. Αν έχετε κάποτε ένα Polaroid, γνωρίζετε ότι η ταινία βρωμάει και είναι δαπανηρή. Έτσι, αν χάσετε ένα από αυτά, πονάει όσο να παραιτηθεί από το νεογέννητο μωρό σας (πιθανόν).

Πηγαίνουν τις ημέρες που έπρεπε να κοιτάξετε μέσα από ένα εικονοσκόπιο που μπορεί να είναι η αιτία των εικόνων εκτός του κέντρου και να πάρετε ένα Polaroid με ποιότητα εικόνας που υπερβαίνει κατά πολύ άλλες επιλογές στην αγορά. Ενώ τα Polaroids δεν δείχνουν κάθε γραμμίδα χαμόγελου και γραμμής, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι δεν είχαν σχεδιαστεί για αυτό. Αυτά είναι τα polaroids του σήμερα, δίνοντάς σας μια αίσθηση νοσταλγίας, με μια τεχνολογική αίσθηση και μεγάλες εκτυπώσεις. Είναι ευχαριστημένοι που δεν χρειάζεται να μεταβείτε στο βιογραφικό σημείωμα για να εκτυπώσετε μόνο φωτογραφίες του κουταβιού σας.

Όταν συνδέετε το smartphone σας μέσω Bluetooth, εγγράφεται ήχος και εκτυπώνεται ήχος για 10 δευτερόλεπτα σε έναν κωδικό QR απευθείας στη φωτογραφία. Προσωπικά, έχω διαπιστώσει ότι σπάνια χρησιμοποιώ αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι ωραίο να στείλετε κάποιον για να μπορεί να παίξει ξανά και ξανά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό απλώς και μόνο επειδή δεν το χρειάζομαι.

Το Mini LiPLay είναι επίσης ένας εκτυπωτής που προσπαθεί με επιτυχία να βελτιώσει τον ανταγωνισμό. Οι εικόνες που είχα στο ρολό φωτογραφιών του κινητού μου τηλεφώνου για χρόνια χάθηκαν και ξεχασμένες. Τώρα είναι όμορφα τυπωμένα και διανεμημένα σε όλο το σπίτι μου για να μου θυμίζουν τα μέρη που έχω και τους ανθρώπους που αγαπώ.

Και επειδή μπορώ να το χρησιμοποιήσω μόνο ως εκτυπωτή, μπορώ να αφήσω τη φωτογραφική μηχανή με μια μικρή τσάντα στο σπίτι, να τραβήξετε φωτογραφίες στο τηλέφωνό μου και να τις εκτυπώσετε αργότερα. Εάν είναι καραόκε νύχτα, μπορεί να είναι θολή, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι είχαμε έναν καλό χρόνο.

Στο τέλος, το Mini LiPlay είχε δίκιο. Είναι η κάμερα που περίμενα. Δεν ήξερα ότι ήταν εκεί έξω, αλλά χαίρομαι που τελικά συναντήσαμε. Έχουμε κάτι καλό. Είναι το τέλειο μίγμα νέων και παλιών. Εάν είστε έτοιμοι να θέσετε τέρμα στο μη-τόσο σπουδαίο σας Polaroid, το οποίο είναι θεωρητικά χαριτωμένο αλλά δεν παραδίδει, το Mini LiPlay ίσως καλεί το όνομά σας.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *